Wil jij leren wat verbindende gespreksvoering inhoudt en hoe jij dit kunt toepassen in de praktijk? Volg dan de e-learning.
Jeugdconsulenten, jeugdhulpverleners, orthopedagogen, psychologen, therapeuten, leerkrachten, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en vergelijkbare beroepen binnen de jeugdzorg en het onderwijs.
Binnen de e-learning Verbindende gespreksvoering staat de verbindende gesprekstechniek centraal. Deze gesprekstechniek richt zich op hoe verbinding voorliggend is aan de inhoud en welke invloed de kwaliteit van contact heeft op de samenwerking tussen professionals, de jeugdige en zijn netwerk.
Wil jij leren wat verbindende gespreksvoering inhoudt en hoe jij dit kunt toepassen in de praktijk? Hoe jij verbinding met een jeugdige en zijn netwerk kan vergroten? En welke invloed verbinding heeft op het succes van samenwerking?
Volg dan de e-learning Verbindende gespreksvoering en leer hoe aandacht en het stellen van scherpe vragen kan leiden tot verbinding. Hoe verbinding ervoor kan zorgen dat geen onderwerp, hoe complex ook, onbesproken blijft. Hoe samenwerking kan worden geoptimaliseerd en hoe je focus houdt op datgene dat er echt toe doet.
Vandaag de dag staat het aansluiten bij een jeugdige en zijn/haar netwerk binnen de jeugdzorg en het onderwijs centraal. Er wordt zelfs getracht dat verbinding voorliggend is aan behandeling en begeleiding van een jeugdige en zijn/haar netwerk. Maar hoe creëer en behoudt je als professional verbinding?
Binnen de e-learning leert de professional welke rol verbindende gespreksvoering kan hebben om het succes van communicatie met jeugdigen en zijn/haar netwerk te vergroten. De professional leert hoe complexe zaken bespreekbaar gemaakt kunnen worden zonder verlies van verbinding. Hoe samenwerking kan worden bevorderd en hoe aandacht op de kern wordt behouden. De e-learning richt zich dan ook op direct toepasbare vaardigheden op het gebied van contact maken en behouden middels scherpe vragen stellen, observeren en adviseren.
Na afronding van de e-learning beschikken de professionals over voldoende kennis en vaardigheden om de verbinding met de jeugdige en zijn netwerk te maken en te behouden. De verkregen kennis en kunde kunnen de professionals dan ook direct toepassen in de praktijk.
Het doorlopen van de e-learning kent een gemiddelde duur van 5 uren. De e-learning wordt afgesloten met een thuisopdracht.
De totale studiebelasting is 5,5 uur.
Verbindende gespreksvoering is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder het nummer SKJ213434. Na afronding van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat die zij in MIJN SKJ kan uploaden onder de categorie Formeel Leren, subcategorie E-learning.