Wil jij leren hoe je stress kunt signaleren, welke vormen er zijn en hoe jij als professional kunt ondersteunen? Volg dan de e-learning StressBalans.
Jeugdconsulenten, jeugdhulpverleners, orthopedagogen, psychologen, therapeuten, leerkrachten, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en vergelijkbare beroepen binnen de jeugdzorg en het onderwijs.
Binnen de e-learning StressBalans staat het herkennen en ondersteunen bij stress centraal. In de huidige maatschappij wordt stress steeds vaker ervaren. De druk die gevoeld wordt bij het idee dat je moet presteren, kiezen en aansluiten lijkt het gevoel van stress te vergroten. Wil jij leren hoe je stress kunt signaleren en hoe jij als professional kunt ondersteunen? Hoe jij het verschil kunt duiden tussen stress en spanning? Welke werkvormen je kunt inzetten om de jeugdige en zijn netwerk te versterken en te ondersteunen?
Volg dan de e-learning StressBalans en leer verschillende vormen (her)kennen van stress, de theorie achter stress en hoe je op verschillende manieren interventies kunt inzetten. StressBalans sluit feilloos aan bij hetgeen je als professional binnen de jeugdzorg en het onderwijs tegenkomt in het werkveld.
In de huidige maatschappij lijkt het gevoel van stress steeds vaker ervaren te worden. Maar wat betekent stress nu eigenlijk en zitten er ook positieve kanten aan het gevoel van stress?
Om bij te dragen aan de professionele ontwikkeling van de professional richt StressBalans zich op het vergroten van kennis en kunde op het gebied van stress. Zo leert de professional tijdens de e-learning wat stress betekent, welke vormen van stress er zijn en hoe je deze kunt herkennen. Daarnaast legt de e-learning de focus op het omgaan met en ondersteunen bij stress. De professional leert hoe zij een jeugdige en zijn netwerk kan informeren over stress middels psycho-educatie. Zij leert welk effect stress heeft op de hersenen en het dagelijks functioneren. Daarnaast leert de professional hoe de Balansweegschaal kan bijdragen aan een effectieve ondersteuning.
Binnen StressBalans wordt dan ook ingezet op het vergroten van vaardigheden op het gebied van zowel vakkennis als gesprekstechnieken en werkvormen. Na afronding van de e-learning beschikken de professionals over voldoende kennis en kunde die de professionals direct kunnen toepassen in de praktijk.
Het doorlopen van de e-learning kent een gemiddelde duur van 5 uren. De e-learning wordt afgesloten met een thuisopdracht.
De totale studiebelasting is 5,5 uur.
StressBalans is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder het nummer SKJ213074. Na afronding van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat die zij in MIJN SKJ kan uploaden onder de categorie Formeel Leren, subcategorie E-learning.